Pinkster Fancy Fair voor Spaanse honden

DONGEN/Velsen - Stichting GreyhoundsRescue Holland organiseert Eerste Pinksterdag (30 mei) een Fancy Fair in Velsen-Zuid voor jong en oud, mét of zonder hond. De opbrengst van deze groots opgezette dag gaat geheel naar het La Mancha Project in Spanje waar een vrouw op een oud voetbalterrein in haar eentje 140 honden opvangt.

Rondom de theeschenkerij in park Velserbeek is deze dag van alles te beleven. Stands met handgemaakte sieraden, potten, oosterse beelden, kaarten en Spaans antiek. Maar ook verschillende kunstenaars, een imker, een bloembinder en meer hond-gerelateerde zaken zoals een trimster en een hondenschool zijn aanwezig. Er is een hondenfotograaf, een dierenkarikaturist en in de theeschenkerij is een paragnost te bezoeken. Speciaal voor kinderen is er schmink, een ballonnenartiest, grabbelen en ponyrijden. Het Rad van Fortuin draait en de hele dag zal muzikaal en theatraal worden omlijst. Bovendien is er een heuse dogwalk waar top Greyhound modellen de laatste trends showen en een behendigheidsparcours van de Hondensport-Vereniging IJmond. Tevens kunt u uw hond tegen een vergoeding laten chippen.

De Stichting GreyhoundsRescue Holland heeft Rosario van het La Mancha project afgelopen oktober bezocht. Rosario doet er alles aan om de 140 honden in leven te houden en de Stichting wil haar daarbij helpen door haar van voer, medicamenten en andere spullen te voorzien. Ook worden honden in Nederland en België herplaatst. De toegang tot de Fancy Fair is gratis, maar de Stichting hoopt dat bezoekers iets in de collectebus willen deponeren. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom in de theeschenkerij ( Oranjerie), park Velserbeek, Velsen-Zuid.