30 MEI 2004: FANCY FAIR!!!

Stichting GreyhoundsRescue Holland organiseert op 30 mei 2004 (1e Pinksterdag) een uniek evenement voor iedereen: jong, oud, met of zonder hond.

Voor deze gelegenheid heeft de Stichting een prachtige, historische locatie uitgezocht:

DE THEESCHENKERIJ (ORANJERIE) van Anneke Lokerse IN PARK VELSERBEEK, VELSEN-ZUID.

(Velserbeek 3, 1981 LA VELSEN-ZUID)

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de hondenopvang van het la Mancha Project: nl voor Rosario die in haar eentje de dagelijkse zorg op zich heeft genomen van 140 (!!!) honden. Momenteel woont zij met haar honden op een oud voetbalterrein in Herencia en is zij volledig afhankelijk van de goedheid van anderen. Een enorme klus: zij heeft per maand 2000 kg droogvoer nodig. Helaas krijgt zij geen enkele medewerking van de overheid en daarbij komt ook nog dat diezelfde overheid gedreigd heeft het voetbalterrein wederom te annexeren. Stichting GreyhoundsRescue Holland bezocht haar in oktober met een auto vol voer. Dat deze geste meer dan welkom was bleek al snel. Rosario probeert er alles aan te doen om haar honden in leven te houden en wij proberen haar hierbij te helpen.

Ons doel is om Rosario van voedsel en medicamenten te voorzien en tevens honden in Nederland en Belgie te herplaatsen.

De toegang tot de Fancy Fair is GRATIS. Vanaf 10.00uur ’s ochtends is iedereen welkom.

De theeschenkerij van Anneke Lokerse in park Velserbeek is al meer dan 50 jaar een begrip in Velsen en omgeving. Dit sfeervolle gebouw, ook wel de oranjerie geheten, is onderdeel van het unieke landgoed en dateert uit 1712. In die tijd werden er bals gegeven en werd het gebouw in de winter gebruikt om tropische planten te laten overwinteren.

Naast een prachtige wandeling en een bezoek aan de dieren (vogels, ganzen, geiten etc) rondom de thee schenkerij kunt u deze dag genieten van allerlei zaken. Een kort overzicht:

Stands buiten met

- Pottenbakker Sietske Huibers (met demonstratie),

- Dierenwinkel Van Rooijen dierenspecials,

- Exclusieve handgemaakte sieraden van Natascha Niessink

- Point of Light (esoterie, oosterse beelden etc),

- Imker Pim Lemmers en 3d kaarten van Rina Reuvers,

- Bloemenmagazijn Jonker,

- Wonen en meer (home and garden accessoires),

- CCC zorg uit Haarlem,

- la Jarra uit Santpoort-Nrd (Spaans antiek, brocante),

- Martin Gaus Hondenschool van Han Wouters en hondentrimster mevrouw Heblij,

- Creatieve kunst en meer van Christien en Xander

- De Winckel uit Sanptoort-Nrd (cadeau +interieur

- Marielle’s Nagelstudio

- Syreetha’s haarinvlechten

- Turkse specialiteiten van Dilek Arslan

- Kleding van Marijke Schut

- Tenen lezen door Renee Raken

Natuurlijk is er die dag nog veel meer te beleven…… zoals een dierenkarikaturist, een haringkraam, een hondenfotograaf, een veiling van een prachtig schilderij van Anita de Baaij,Tellington Touch voor honden, een hondenparcours en een heuse DOGWALK waar Greyhounds en Galgo topfotomodellen hun mooiste jasjes showen. Deze jasjes zijn uiteraard voor de verkoop.

Er is ook de mogelijkheid om bij de kraam van Dierenkliniek Stad en land uw hond tegen een vergoeding te laten chippen. Zij geven u ook advies en raad over uw huisdier.

De dierenambulance Velsen laat u een kijkje nemen binnen in de ambulance.

In de romantische theeschenkerij zelf kunt u aan uw heden of toekomst een wending geven na een consult van paragnost Henk v/d Huure. Bent u toe aan een lichamelijke opkikker? Een stoelmassage biedt uitkomst. U kunt er natuurlijk ook heerlijk koffie en thee drinken met iets lekkers erbij.

Voor de kids is er een kinderschmink ,een ballonnenartiest, grabbelen, een springkussen en een rit op paardjes olv Mea Bets.

Spel en spanning: er zal ook een rad van Fortuin draaien met mooie prijzen.

Het geheel zal muzikaal en theatraal worden omlijst door muziek en spel van Peter Schrama, Simone Snel en gitarist Johan Tipker.

JOKE BRUIJS ZAL TUSSEN 15.00 en 16.00 uur HAAR NIEUWSTE CD KOMEN SIGNEREN!!!!!!!

De stand van onze stichting zal prominent aanwezig zijn met vele (honden) artikelen en informatie van velerlei aard: ons adoptieprogramma, medisch noodfonds, cartrdiges/toner actie en natuurlijk onze “actie voor een Greyhoundtaxi”. De laatste financiële loodjes wegen het zwaarst: onze eigen bus is er bijna!

Wij vragen vriendelijk van een ieder die onze Fancy Fair komt bezoeken iets mee te nemen. Hierbij valt te denken aan riemen, manden, speelgoed voor honden, medicijnen etc.

Zoals gezegd is de toegang gratis. Wij hopen echter wel dat veel bezoekers een financiële bijdrage in onze collectebus zullen deponeren.

Meer info:

Stichting GreyhoundsRescue Holland

Carola Hamer

Pers en Publiciteit

pers@greyhoundsrescue.nl

tel: 06 – 28 22 96 42

ALGEMEEN:

Rosaly LokRosaly.kok@wanadoo.nl