Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Een hond erbij

  • Diana

    Hallo lezer,

    wij hebben een kooikerhondje, hij heet Mika en is bijna 7 maanden. We zijn zo blij met hem dat we graag een tweede hondje willen. Mika vind het prachtig om met andere hondjes te spelen. Nu heb ik gehoord dat Mika 1,5 jaar moet zijn, voordat je een puppy erbij neemt. Anders kan Mika weer puppygedrag vertonen (de pup nadoen). Maar ik hoor ook weer verhalen dat dit onzin is, dat het juist goed is om nu al een speelkameraadje erbij te nemen. En we kunnen zelf haast niet wachten… Heeft iemand er ervaring mee, na +- 8, 9 maanden weer een pup?

    Alvast bedankt!

  • Anita

    Hallo

    Toen onze cockerspaniel 6 maanden was hebben we ook een tweede pup erbij gekocht: een flatcoated retriever.Dat ging vrij goed.Je hebt natuurlijk veel werk aan het opvoeden van twee honden.Onze cocker deed zijn gekende karaktereigenschappen alle eer aan.Het aanleren van commando`s ging niet altijd van een leien dakje gezien zijn koppigheid en eigenzinngheid.Maar onze nieuwkomer flat bleek wel een zeer gemakkelijke hond,luistert zeer goed en opvoeden bleek makkelijker.Wel gaan we met beiden honden op cursus,dus je moet al met twee er tijd voor maken indien je dit wil.Qua aard zijn dit wel twee verschillende honden dus bootsten ze mekaar niet in alles na.Onze honden kunnen prima met elkaar opschieten en spelen zeer leuk samen.Zo hebben ze wat extra beweging .

    Wij kochten ook al zo snel een tweede pup omdat we dol op honden zijn en ook voor onze cocker een speelmaatje te gunnen.

    Als jullie echte hondenliefhebbers zijn en bereidt zijn er voldoende tijd in te steken zal het heus wel lukken.Veel succes ermee.